وبلاگ

اقدامات ضروری بعد از به ثبت رسیدن شرکت

image
تازه های آموزشی - 1399/02/28

اقدامات ضروری بعد از به ثبت رسیدن شرکت

شرکت خدمات حسابداری حسابان پرستو این آمادگی را دارد که مشاوره های لازم و اقدامات ضروری قبل و بعد از ثبت شرکت ها را انجام دهد

اقدامات ضروری بعد از به ثبت رسیدن شرکت

اقدامات ضروری بعد از به ثبت رسیدن شرکت

پس از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها و دریافت شماره ثبت و مدارک شرکت شامل اساسنامه اظهارنامه ثبتی شرکت نامه تقاضانامه ثبتی و چاپ آن در روزنامه رسمی کشور مدیران شرکت یا موسسه تجاری مجاز به انجام فعالیت ذکر شده در موضوع شرکت یا موسسه به صورت رسمی می باشند ولی باید در نظر داشته باشند که در مرحله اول بعد از ثبت شرکتها درخواست پلمب دفاتر روزنامه و کل را بدهند که در این راستا شرکت خدمات حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو مراحل و مدارک پلمب دفاتر کل و روزنامه را توضیح می دهد .

 

مرحله 1- درخواست پلمب دفاتر روزنامه و کل

حداکثر زمانی که برای پلمب دفاتر وجود دارد دو ماه از تاریخ شروع فعالیت می باشد .

این دفاتر مخصوص درج فعالیت های مالی یک شرکت از بدو تاسیس تا پایان سال مالی شرکت می باشد . در واقع هر شرکت برای هر سال مالی خود که معمولاً از فروردین تا پایان اسفند ماه می باشد . البته در اساسنامه شرکت سال مالی آن قید شده است یکسری دفاتر مالی که شامل یک جلد دفتر روزنامه و یک جلد دفتر کل میباشد را باید تهیه نماید . که این دفاتر توسط اداره ثبت شرکتها پلمب شده و به اصطلاح ورق شماری و منگوله دار می گردد که در واقع به شمارش ورقه های دفتر و غیر نام شرکت شماره ثبت شرکت تاریخ پلمب دفاتر و شماره پلمب دفاتر روی آنها و منگوله دار کردن آنها اصطلاح پلمب‌دفاتر گفته می شود .

دقت نمایید مهلت تهیه این دفاتر پس از تأسیس شرکت حداکثر ۲ ماه می باشد و در سال‌های بعد از تأسیس نیز می بایست قبل از شروع سال مالی این دفاتر پلمب گردد .

نکته بسیار مهم دقت شود که شرکت های تازه تاسیس در سال اول می‌بایست دوبار دفاتر پلمب شده دریافت نمایند بار اول برای عملکرد سالی که شرکت در آن تأسیس شده و بار دوم برای پلمب دفاتر عملکرد سال بعد از تاسیس شرکت می باشد .

مثال : شرکت خدمات حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو

برای مثال فرض کنید شرکت خدمات حسابداری و مالی حسابان پرستو در تاریخ 01/07/1384 تاسیس شده باشد بر اساس موارد بالایی شرکت می بایست یک بار حداکثر تا تاریخ 01/09/1394 دفاتر عملکرد سال 1384 خود را پلمب می کند و بار دوم حداکثر تا تاریخ 29/12/1394 دفاتر قانونی عملکرد سال ۱۳۸۵ خود را پلمب نماید .

 

مطلبی که بسیار حائز اهمیت می‌باشد این است که بر اساس ماده ۳ آیین نامه تحریر دفاتر تنها می بایست هر سال از دفاتر قانونی که در سال مالی قبل پلمب شده می بایست استفاده کرد یعنی تاریخ پلمب‌دفاتر عملکرد سال 1385 می بایست حداکثر تا تاریخ ۲۹ اسفند ۱۳۸۴ باشد و نمی‌توان از دفاتر قانونی که در سال‌های قبل پلمب شده برای عملکرد سال ۱۳۸۵ استفاده نمود. .

در غیر این صورت بر اساس بند ۱۴ ماده ۲۰ آیین نامه تحریر دفاتر تاخیر مذکور موجب رد دفاتر قانونی خواهد شد .

لذا شرکت خدمات و مشاوره حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو پیشنهاد می نماید که مودیان مشمول این قانون جهت جلوگیری و پیشگیری از جرائم آن در اواسط هر سال اقدام به پلمب دفاتر سال مالی بد نمایند همچنین شرکت خدمات و مشاوره حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو آمادگی این را دارد که دفاتر مودیان مالیاتی را با نازلترین قیمت و در اسرع وقت پلمب نماید .

مرحله ۲- تعیین حوزه و تشکیل پرونده فیزیکی مالیاتی

اقدام بعدی پس از ثبت شرکت تشکیل پرونده مالیاتی می باشد مطابق قانون مالیات‌های مستقیم مدیران هر شرکت موظفند پس از تاسیس واحد تجاری خود به نزدیکترین اداره مالیاتی محل اقامتگاه قانونی شرکت خود مراجعه نموده و اقدام به تسلیم مدارک جهت تشکیل پرونده در اداره دارایی نماید برای تشکیل پرونده مالیاتی ابتدا باید تعیین واحد شده برای پیدا کردن واحد مالیاتی واحد تجاری باید از روی نقشه های نصب شده در واحد روابط عمومی ادارات امور مالیاتی استفاده نماید و سپس با ارائه مدارک زیر به حوزه مربوطه مراجعه و تشکیل پرونده دارایی انجام پذیرد .

شرکت خدمات و مشاوره حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو پیشنهاد می نماید که مودیان مالیاتی که مشمول این قانون می‌باشند قبل از انقضای مهلت قانونی اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی نمایند .

همچنین شرکت خدمات و مشاوره حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو آمادگی خود را نسبت به قبول وکالت جهت تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی در کمترین زمان و نازلترین قیمت در اسرع وقت می نماید .

مدارک لازم جهت تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ وکالت کاری به شرکت خدمات و مشاوره حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو :

  1. اصل و کپی اساسنامه شرکت
  2. اصل و کپی آگهی تأسیسش
  3. اصل و کپی روزنامه رسمی
  4. اصل و کپی شرکتنامه
  5. اصل و کپی اظهارنامه ثبت شرکتها
  6. اصل و کپی آگهی تغییرات
  7. اصل و کپی برابر اصل شناسنامه صفحه اول اعضای هیئت مدیره
  8. اصل و کپی برابر با اصل کارت ملی کلیه اعضای هیئت مدیره
  9. کپی فیش تلفن محل شرکت
  10. کپی سند مالکیت یا اجاره نامه به نام شرکت
  11. اصل گواهی امضای صاحبان امضای مجاز تایید شده در دفترخانه اسناد رسمی
  12. تکمیل دفترچه مشخصات شناسایی شرکت دفترچه ثبت نام اشخاص حقوقی به شرح پیوست
  13. اصل فیش واریز نیم در هزار مبلغ سرمایه اولیه شرکت در بانک ملی .

 

در نظر داشته باشید که حتی در صورت عدم فعالیت شرکت تشکیل پرونده مالیاتی الزامی است و با توجه به استقرار طرح جامع مالیاتی و این که کلیه فعالیت های تجاری و اقتصادی زیر ذره بین سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد و به منظور تنظیم قراردادها و ارسال صورتحساب برای شرکت‌ها و سازمان‌ها تشکیل پرونده مالیاتی کاری واجب است و برای اعلام عدم فعالیت نیاز به تشکیل پرونده مالیاتی می باشد اگر مکان دفتر شرکت به صورت صوری یا غیر واقعی اعلام شده باشد نمی توان تشکیل پرونده مالیاتی داد و برای تشکیل پرونده حتما احتیاج به اجاره نامه یا سند مالکیت به نام شخصیت حقوقی مربوطه می باشد .

مرحله ۳- ثبت نام الکترونیکی و دریافت کد اقتصادی

 کد اقتصادی در واقع یک شماره اختصاصی است که باید برای برخی امور مهم تجاری نظیر گرفتن کارت بازرگانی شرکت در مناقصات و مزایده ها همچنین برای اخذ قرارداد با شرکت‌های دولتی و ساده کردن فاکتور و حتی باز کردن حساب در بانک برای شرکت باید در اختیار داشت کسانی که اقدام به ثبت شرکت می کنند ملزم به اخذ کد اقتصادی می‌باشند در واقع این کد برای کارهای تجاری شرکت الزامی می باشد .

اشخاص مکلف به ثبت نام کد اقتصادی

 الف ) کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی مشمول قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده

ب)  در مورد اشخاص حقیقی از لحاظ مالیاتی واحدهای شغلی و مستقلی دارند که طبق مقررات مکلف اند برای هر محل شغلی شماره اقتصادی دریافت نمایند .

شرکت خدمات حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو این آمادگی را دارد که خدمات ثبت نام الکترونیکی و دریافت کد اقتصادی را با کمترین هزینه و در اسرع وقت انجام دهد .

مرحله ۴- پرداخت حق تمبر سرمایه ثبت شده

مطابق ماده ۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم حق تمبر سرمایه شامل سهام و سهم‌الشرکه که کلیه شرکت‌های ایرانی موضوع قانون تجارت به استثنایی شرکت‌های تعاونی بر اساس ارزش اسمی سهام یا سهم شریف شعر که به اقرار نیم در هزار مشمول هقتم خواهد بود ضمناً برای تبصره ماده ۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم حق تمبر سرمایه شامل سهام و سهم‌الشرکه باید

ظرف دو ماه از تاریخ ثبت قانونی شرکت و در مورد افزایش سرمایه و سهام اضافی از تاریخ ثبت افزایش سرمایه در اداره ثبت شرکت‌ها از طریق ابطال تمبر پرداخت شود افزایش سرمایه در مورد شرکتهایی که قبلاً سرمایه خود را کاهش دادند تا میزانی که حق تمبر آن پرداخت شده است مشمول حق تمبر مجدد نخواهد بود و در صورت تخلف از مقررات این قانون متخلف علاوه بر اصل مالیات حق تقدم معادل دو برابر آن جریمه خواهد شد .

مرحله 5- رعایت دستورالعمل موضوع ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم

1 -  نحوه صدور صورتحساب فروش و استفاده از شماره اقتصادی

اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مکلفند برای فروش کالا و ارز خدمات خود صورتحساب ساده و شماره اقتصادی خود و خریدار را بر روی صورت حساب ها قراردادها و سایر اسناد مشابه درج نمایند طبق ماده ۱۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده و ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم مودیان مکلف است در قبال عرضه کالا یا خدمات موضوع این قانون صورتحسابی با رعایت قانون صنفی و حاوی مشخصات متعاملین و مورد معامله به ترتیبی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام می‌شود ساده و مالیات متعلق را در ستون جداگانه‌ای درد و اصول نمایند در مواردی که از ماشین‌های فروش استفاده می گردد نوار ماشین جایگزین صورتحساب خواهد شد این مشمولین مکلف است از تاریخ جای خالی برای عرضه و فروش کالا و خدمات خود از صورتحساب فروش کالا به شرح فرم نمونه موضوع ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم به شرح پیوست استفاده نمایند و در صورت حساب های صادره شماره اقتصادی خود را چاپ و شماره اقتصادی خریدار را درج نمایند .

2 -  تکالیف مودیان در خصوص ارسال فهرست معاملات فصلی

 اشخاص زیر مشمول ارسال فهرست معاملات می باشند

 الف)  کلیه اشخاص حقوقی

ب) صاحبان مشاغلی که حذف نوع و یا حجم فعالیت جزو گروه اول موضوع ماده ۲ آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ قانون محسوب می شوند

ج) صاحبان مشاغل مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده

3 - مواردی که مشمول ارسال فهرست معاملات نمی باشند

  1. خرید و فروش و سود و کارمزد اوراق بهادار
  2. خرید و فروش سهام و سهم‌الشرکه وقت قدم سهام یا سایر سهم الشرکه
  3. سود و کارمزد و جریمه‌های بانک‌ها صندوق تعاون صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی موسسات اعتباری غیربانکی مجاز و صندوق های قرض الحسنه
  4. سود سهام و سهم‌الشرکه
  5. حق عضویت اعضاء مجامع حرفه ای ، احزاب و انجمن‌ها و تشکل‌های غیردولتی دارای مجوز از مراجع ذیصلاح
  6. کمک‌های جوایز و هدایای بلاعوض
  7. مبالغی که تحت عناوین جریمه یا خسارت انواع عوارض و مالیات ( به استثناء مالیات و عوارض قانون مالیات بر ارزش افزود ) حق ثبت ، حق تمبر ، حقوق گمرکی و موارد مشابه ، به دستگاه‌های اجرایی پرداخت می گردد .
  8. حقوق و دستمزد پرداختی
  9. وجوه پرداختی بابت حق نگهداری ( شارژ ) ساختمان محل فعالیت و آبونمای پرداختی

4 - جرائم

عدم انجام هر یک از تکالیف مقرر در ماده ۱۶۹ قانون مشمول جریمه های مقرر در ماده مذکور به شرح زیر می باشد :

  • شرح تخلف عدم صورتحساب فروش کالا یا ارائه خدمت نرخ جریمه دو درصد ماخذ محاسبه جریمه مبلغ مورد معامله .
  • شرح تخلف عدم درج شماره اقتصادی خود نرخ جریمه دو درصد ماخذ محاسبه جریمه مبلغ مورد معامله .
  • شرح تخلف عدم درج شماره اقتصادی طرف معامله نرخ جریمه دو درصد ما از محاسبه جریمه مبلغ مورد معامله .
  • شرح تخلف استفاده از شماره اقتصادی خود برای معاملات دیگران نرخ جریمه دو درصد ماخذ محاسبه جریمه مبلغ مورد معامله .
  • شرح تخلف استفاده از شماره اقتصادی دیگران برای معاملات خود نرخ جریمه دو درصد ماهس محاسبه جریمه مبلغ مورد معامله .
  • شرح تخلف عدم ارائه فهرست معاملات انجام شده به سازمان نرخ جریمه یک درصد ماه از محاسبه جریمه مبلغ معاملاتی که فهرست آنها ارائه نشده است .

در صورت انجام تخلفات موضوع ردیف های ۱ الی ۳ متن بالا در هر معامله جریمه قابل محاسبه و مطالبه حداکثر ۲%مبلغ معامله خواهد بود .

مرحله 6- تکالیف کارفرمایان در پرداخت مالیات بر درآمد حقوق

به استناد ماده ۸۶ ق.م.م پرداخت کنندگان حقوق هنگام پرداخت یا تخصیص آن مکلفند مالیات متعلقه را طبق مقررات ماده ۸۵ ق.م.م که هست و تا پایان ماه بعد ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق و میزان آن به اداره مالیاتی محل پرداخت نماید .

شرکت خدمات حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو این آمادگی را دارد که خدمات تکالیف کارفرمایان در پرداخت مالیات بر درآمد حقوق را با کمترین هزینه و در اسرع وقت انجام دهد .

 

مرحله 7- ارائه اظهارنامه مالیات بر درآمد و موعد مقرر

بر اساس ماده ۱۱۰ قانون مالیاتهای مستقیم اشخاص حقوقی مکلف اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان متکی به دفاتر و اسناد و مدارک خود را حداکثر تا چهار ماه پس از سال مالیاتی همراه با فهرست هویت و سهامداران و حسب مورد میزان سهم الشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یک از آنها را به اداره امور مالیاتی که محل فعالیت اصلی شخص حقوقی در آن واقع است ارائه و مالیات متعلق را پرداخت نمایند پس از ارائه اولین فهرست مزبور ارائه فهرست تغییرات در سنوات بعد کافی خواهد بود .

ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی برای اشخاص حقوقی تا تیرماه سال بعد و برای اشخاص حقیقی تا خرداد ماه سال بعد موجب بهره مندی مودیان مالیاتی از تسهیلات و مزایای قانونی همچون معافیت مالیاتی پرداخت مالیات اقساطی و عدم تعلق دراین می‌گردد و نیز عدم ارائه اظهارنامه و پرداخت به موقع مالیات موجب پیامدهایی همچون تعلق جریمه غیر قابل بخشش و عدم بهره مندی مودیان از معافیت مالیاتی می گردد .

شرکت خدمات حسابداری و مالیاتی حسابان پرستو این آمادگی را دارد که خدمات ارائه اظهارنامه مالیات بر درآمد و موعد مقرر را با کمترین هزینه و در اسرع وقت انجام دهد .

بیان دیدگاه

Captcha

hidden

©1398 - ساخته شده با ♡ و مقدار زیادی ☕ | طراحی و توسعه توسط پارس فرتاک